Portefolio

Hier wat videoclips van diverse theaterwerken.

HOLLAND INTERNATIONALE ALLURE
Een voorstellingswerk over de eenwording van ‘Europa’. Markante facetten die de identiteit van Nederland vormgeven in deze context passeren de revue. Waar meer of minder ‘een spagaat’ geldt, waar iets schuurt en snikt. De scenes zijn met mix media als associatieve ‘columns’ opgezet.

 

 

 

HORA!
Een werk dat een mythische voorstelling biedt, en rituelen voorstelt, waarbij de Hora (of Horae) toezicht houden op de tijd, uur na uur. Zij bereiden de weg voor Horasis. In extase dient zich een visie aan, een droom, die groter is dan een ieder voor zich.

 

DE VITAE LONGA
Geïnspireerd op de veronderstelde alchemistische vier stadia; nigredo, indigo, albedo en rubedo (zwarten, verblauwen, witten en roden ). Als een werk in ontwikkeling werden twee fases ‘verblauwen’ en ‘witten ‘ de focus, vertaald in beweging en beeld (een video-installatie). Dit alchemistische proces werd door C.G. Jung in moderne termen vertaald als het psychologisch proces van het loskomen, zuiveren van het ego; d.w.z. de elementen binnen in ons die ons drijven tot zelfzucht en materialisme. Deze video betreft een try-out en moet nog gemonteerd worden.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *