Portefolio

Diverse voorstellingswerken: maker van video-installaties, lichtplan, choreografie, teksten, dans, scenografie, regie.

HOLLAND INTERNATIONALE ALLURE
Een voorstellingswerk over de eenwording ‘Europa’. Markante facetten die de identiteit van Nederland vormgeven in deze context passeren de revue; juist waar meer of minder ‘een spagaat’ geldt, waar iets schuurt en snikt. De scenes zijn met mix media als associatieve ‘columns’ opgezet.

 

HORA!
Een werk dat een mythische voorstelling biedt, en rituelen voorstelt, waarbij de Hora (of Horae) toezicht houden op de tijd, uur na uur, en zij de weg voorbereiden voor Horasis; in extase dient zich een visie aan, een droom, die groter is dan een ieder voor zich.

 

DE VITAE LONGA
Geïnspireerd op de veronderstelde alchemistische vier stadia; nigredo, indigo, albedo en rubedo. Het achtereenvolgens zwarten, verblauwen, witten en roden van… Als een werk in ontwikkeling werden twee fases ‘verblauwen’ en ‘witten ‘ de focus, vertaalt in beweging en beeld (een video-installatie). Dit alchemistische proces werd door C.G. Jung in moderne termen vertaald als het psychologisch proces van het loskomen, zuiveren van het ego; d.w.z. de elementen binnen in ons die ons drijven tot zelfzucht en materialisme. Deze video betreft een try-out en moet nog gemonteerd worden.

 

Hallo Wereld.

Stadsverwarming in Amsterdam-Noord, plan lag er al
Ik was laatst op de teevee omdat ik in mijn buurtje knok tegen wat tegenwoordig ‘energiearmoede’ heet. We gaan als maatschappij een grootschalige energietransitie tegemoet. En als we die niet goed insteken halen we nooit never niet de klimaatdoelstellingen en ook wordt de energierekening onbetaalbaar. Vandaar dat ik dan maar even voor zo’n ‘Hallo Wereld’ momentje, de moed bij elkaar sprokkelde.

Klik op het beeld en start de aflevering Hofbar van Powned: ‘Stadsverwarming in Amsterdam-Noord, plan lag er al’ van 29 september 2020