Portefolio

Hier wat videoclips van diverse theaterwerken.

HOLLAND INTERNATIONALE ALLURE
Een voorstellingswerk over de eenwording van ‘Europa’. Markante facetten die de identiteit van Nederland vormgeven in deze context passeren de revue. Waar meer of minder ‘een spagaat’ geldt, waar iets schuurt en snikt. De scenes zijn met mix media als associatieve ‘columns’ opgezet.

 

 

 

HORA!
Een werk dat een mythische voorstelling biedt, en rituelen voorstelt, waarbij de Hora (of Horae) toezicht houden op de tijd, uur na uur. Zij bereiden de weg voor Horasis. In extase dient zich een visie aan, een droom, die groter is dan een ieder voor zich.

 

DE VITAE LONGA
Geïnspireerd op de veronderstelde alchemistische vier stadia; nigredo, indigo, albedo en rubedo (zwarten, verblauwen, witten en roden ). Als een werk in ontwikkeling werden twee fases ‘verblauwen’ en ‘witten ‘ de focus, vertaald in beweging en beeld (een video-installatie). Dit alchemistische proces werd door C.G. Jung in moderne termen vertaald als het psychologisch proces van het loskomen, zuiveren van het ego; d.w.z. de elementen binnen in ons die ons drijven tot zelfzucht en materialisme. Deze video betreft een try-out en moet nog gemonteerd worden.

 

 

Hallo Wereld.

Stadsverwarming in Amsterdam-Noord, plan lag er al
We gaan als maatschappij een grootschalige energietransitie tegemoet. En als we die niet goed insteken halen we nooit never niet de klimaatdoelstellingen en ook kan voor huishoudens de energierekening onbetaalbaar worden. Vandaar dat ik voor een aflevering van Hofbar, de moed bij elkaar sprokkelde voor het verhaal in mijn buurt: ‘Proeftuin Aardgasvrij Van der Pek’ .

Klik op het beeld en start de aflevering Hofbar van Powned: ‘Stadsverwarming in Amsterdam-Noord, plan lag er al’ van 29 september 2020